Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1-1½ φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες

  • ½ - ¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • λίγη ρίγανη (μια πρέζα)

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1-1½ φλιτζάνι αλεύρι (ανάλογα με το νερό που έχουν οι ντομάτες)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)



Εκτέλεση

  • Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά

  • Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε σιγά - σιγά στο μείγμα με τις ντομάτες που ετοιμάσατε προηγουμένως. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιογενές μείγμα.

  • Πλάθετε

  • Τους τηγανίζετε σε λάδι, παίρνοντας μια κουταλιά από το μείγμα στο μέγεθος ενός κεφτέ.