Ιππασία στη Νάξο
Η Νάξος προσφέρεται για πολλά είδη εναλλακτικού τουρισμού. Η εναλλαγή του τοπίου της, τα μνημεία της, τα εύφορα οροπέδια της, οι κοιλάδες της, τα αμέτρητα μονοπάτια, οι πανέμορφες θάλασσες την καθιστούν ως έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για δράση και εναλλακτικό τουρισμό.



Πεζοπορία

Πεζοπορία στη Νάξο σημαίνει επαφή με τη Φύση και την Ιστορία. Η Νάξος είναι γνωστή για τα μονοπάτια της και εσωτερικό τμήμα του νησιού θεωρείται ο παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας.
Μια από τις ενδιαφέρουσες πεζοπορίες είναι από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται πριν το χωριό Δανακός όπου ξεκινάει το μονοπάτι για την κορυφή του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων, του Ζα, που υψώνεται στα 1004 μέτρα. Πρόκειται για μια πεζοπορική διαδρομή που προσφέρει πανοραμική θέα στη Νάξο και στα γύρω νησιά. Παρακλάδι του αρχικού μονοπατιού οδηγεί στις βορειοδυτικές πλαγιές του βουνού όπου βρίσκεται το σπήλαιο του Ζα, με ενδιαφέροντες σταλαγμίτες.



Ιππασία

Εξερευνήστε τη Νάξο πάνω σε ένα άλογο και περάστε από μονοπάτια ή διασχίστε την θάλασσα. Γνωρίστε μέρη που δεν θα είχατε την δυνατότητα να δείτε. Η ιππασία κατά την διάρκεια των διακοπών σας, σας προσφέρει την ευκαιρία για περιπέτεια και την γνωριμία με το νησί με τρόπο μοναδικό.



Wind Surfing

Στη Νάξο υπάρχουν θάλασσες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς σερφίστες και όλων των επιπέδων, από αρχάριους έως έμπειρους. Στην Νάξο θα βρείτε τον μοναδικό συνδυασμό ρηχής λιμνοθάλασσας και wave πίστας στο ίδιο σημείο.
Οι νοτιοδυτικές παραλίες είναι τα πιο κατάλληλα σημεία για ιστιοσανίδα. Ο Άγιος Προκόπης, η Αγία Άννα, η Μικρή Βίγλα –διεθνής τόπος συνάντησης των φίλων του σπορ- και το Πυργάκι προσφέρονται για αρχάριους και προχωρημένους.



Ποδηλασία

Η ποδηλασία στη Νάξο έχει πολλούς φίλους που οργανώνουν εξορμήσεις εφοδιάζοντας αυτούς που παίρνουν μέρος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε ολόκληρο το νησί αλλά ιδιαίτερα στην ορεινή Νάξο υπάρχουν διαδρομές κατάλληλες για κάθε επίπεδο και προτίμηση.



Διαμονή: Ξενοδοχείο στη Νάξο: Το Ξενοδοχείο Liana βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Προκοπίου που την χαρακτηρίζει ιδιαίτερη ομορφιά με γαλάζια κρυστάλλινα νερά και ξανθιά άμμο. Το Ξενοδοχείο βρίσκεται μπροστά στην θάλασσα, δίπλα σε όλες τις ευκολίες της περιοχής και χαρίζει μοναδική θέα στην θάλασσα. Προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα άνετο περιβάλλον με ζεστή ατμόσφαιρα δίπλα στην θάλασσα, το Ξενοδοχείο Liana είναι η ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας στη Νάξο.